Tjap tjoi

Tjap tjoi

Tjap tjoi

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

150 gr kipfilet
1 kleine Chinese kool
1 bosje bosuitjes
6 geschrapte worteltjes
1 teentje knoflook
1 klein blikje kleine champignons (± 200 gr)
1 klein blikje bamboescheuten (± 200 gr)
3 eetlepels slaolie
100 gr taugé
1 mespunt gemberpoeder
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel aardappelmeel
1/4 liter kippenbouillon (tablet)
3 eetlepels sojasaus
zout

Bereiden

Snijd de kipfilet en de kool in reepjes, de bosuitjes (ook het groen) in
stukjes en de worteltjes in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Laat de champignons en de bamboe uitlekken.
Verhit de olie en bak de kipfilet hierin al omscheppend 2 minuten.
Voeg de uitjes, de worteltjes, de kool en de knoflook toe en bak alles
omscheppend 2 minuten mee.
Voeg de taugé, de champignons, de bamboe, het gemberpoeder en de
cayennepeper toe en bak alles nog 1 minuut.
Meng het aardappelmeel met 2 eetlepels bouillon.
Voeg de rest van de bouillon aan de kip en de groenten in de pan toe
en
breng het vocht aan de kook.
Roer het aardappelmeelpapje erdoor en laat het geheel nog 1 minuut
pruttelen.
Voeg de sojasaus en naar smaak zout toe.
Lekker met witte rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus